Walter Baele

Walter Baele - boeken

Wil je Walter in je school boeken voor een te gek voorleesuurtje? Contacteer hem via deze site!

kinderboeken

condor.jpg

Condor

(2015)

Een crashtest dummy ontsnapt uit een autofabriek. Nagelbijter voor +11 jarigen…

Ism Erwin Claes

de Cool club

De Cool Cool Club

(2012)

De boot De Kaketoe vaart uit, met kapitein Barrie aan het roer. Samen met kangoeroe Hoppy, olifant Pondo, struisvogel Jaklien, kameleon Camil en koala Koa zet de Kaketoe koers naar de andere kant van de wereld. Maar als ze langs de Zuidpool varen, gaat het mis….

Verhaal ism Nico de Braeckeleer, Illustraties van Marc-Aurèle Versini

Wauw

Wauw

(2011)

‘Vroeger, toen niemand een computer had en aan telefoons nog lange dikke draden zaten, gingen veel mensen één keer in hun leven met een kabellift naar de watervallen van Wauw’. Zo begint dit  feeërieke verhaal met voorlees-cd en prachtige illustraties van Steven van Hasten.

Kriepie en het oog van de storm

Kriepie en het oog van de storm

(2009)

Boven het bos, hoog in de lucht, hangt een oog. Een reusachtig oog, dat groter is dan wel tien voetbalvelden samen. Niemand verroert een vin. Iedereen staart naar dat monstergrote oog. Het oog van de storm…

Illustraties : Claudia Verhelst

kriepie en de matrollen.jpg

Kriepie en de matrollen 

(2007)

Tika en Kobe Kriepie worden bedreigd door een vreemd volkje van zeekabouters: de matrollen. Maak kennis met maantjes die verlekkerd zijn op kietelkwallen, gebakken zeepaard en inktvispuree.

Illustraties : Claudia Verhelst

kriepie

Kriepie

(2005)

Wat gebeurt er als heksen hiernaartoe komen vliegen? Dan staat de supermarkt op zijn kop, vallen de varkens uit de lucht en word jij een dikke rat. Het spannende en grappige verhaal van de verdwenen heksenkinderen Tika en Kobe Kriepie en een sprookjesbos in rep en roer. Met speurdraken, poepende duiven en kabouters zonder baard!

Illustraties : Claudia Verhelst

‘Heb je geen van de boeken hierboven in huis? Misschien wel deze…

Wist je dat Walter ontelbaar veel boeken schreef voor Studio100? Bumba, Plop, Mega Mindy, K3, Piet Piraat, Maya de Bij…. Het kwam allemaal uit zijn pen.

Boek voor volwassenen

Alles Humor

‘Alles wat je eigenlijk zou moeten weten over humor’-volgens Walter Baele

In dit boek vertelt Walter gevat over de meest memorabele komische typetjes uit de geschiedenis: van Basil Fawlty tot de Man van Melle, van Moeders Mooiste tot Kamiel Spiessens, van Borat tot Joske Vermeulen. Bovendien laat hij ons weten wat hij de meest komische films aller tijden vindt, de beste stand-upcomedians, de leukste cartoonisten… En ook wat hij vooral NIET grappig vindt.